قاری ممتاز بین المللی
قاسم مقدمي، فرزند كريم، ت ت 12/9/1363 ، متولد شهر اهواز ( شهرشيبان از توابع شهرستان جديد باوي )، كارشناس ارشد علوم قرآن و حديث دانشگاه دولتي شهيد چمران اهواز، متاهل ساكن شهر مقدس قم
از دوران طفوليت با تشويق ها و هدايت هاي پدر و مادر، خاصه برادر بزرگ بنده آقاي حسن مقدمي امر تلاوت قرآن كريم را با وجود امكانات بسيار كم در یکی از محروم ترین مناطق شهر اهواز با نام منطقه ي شكاره 1 شروع نمودم. اولين تلاوتي رسمي كه داشتم تلاوت آيات انتهائي سوره مباركه ي حشر استاد عبدالباسط در كنگره 16 هزار سردار و شهيد استان خوزستان بوده كه همون محفل و تلاوت موجب افزايش انگيزه، و به تبع آن برنامه هاي ديگر گرديد. در استان خوزستان مراحل ابتدائي امر تلاوت را در محضر جناب استاد ناجي حيدري شاگردی نموده ام. و سپس از محضر اساتید بزرگی همچون حاج احمد ابوالقاسمی، دکتر مهدی دغاغله، استاد غلامرضا شاهمیوه، دکتر فاضل عبیات و دکتر قاسم بستانی، بهره ها برده ام. بیشترین تاثیر بنده از تلاوت های استاد محمد صدیق المنشاوی، استاد ابوالعینین شعیشع، استاد احمد شبیب و استاد محمود رمضان کما اینکه علاقه بسیاری به شنیدن تلاوت های استاد عبدالباسط و استاد شحات داشته و دارم.
پدر و مادر ایشان، چون خود اهل قرآن بودند و عشق وافری هم به ساحت نورانی اهل بیت علیهم السلام داشتند، از همان دوران نوزادی سید محمدجواد، فضای منزل را با بوی خوش قرآن و اهل بیت معطر کردند. البته ناگفته نماند که پدر ایشان اهل مداحی و مرثیه خوانی در دستگاه سید و سالار شهیدان بود و به اذعان دوستان و آشنایان از نوای خوشی برخوردار بود.
سید محمدجواد از همان کودکی به تشویق پدر و مادرش و نیز به همراه برادر بزرگتر خود در جلسات قرآن کریم و نیز مجالس روضه خوانی در سطح شهر مشهد مقدس حضور پیدا کرد و اندک اندک با تلاوت کلام الله مجید آشنا گردید و همین آشنایی و انس با قرآن موجب شد تا اشتیاق بی حد و حصری به کلام دلنشین وحی پیدا کند و با خود اندیشید که آیا من میتوانم روزی قاری این کلام آسمانی شوم؟ آرزوی سید محمدجواد آن روزها این بود…
سید حسن، برادر بزرگتر سید محمدجواد مشوّق او در این مسیر بود و میتوان وی را اولین استاد او دانست که با عشق و علاقه، قرآن را به برادر کوچکترش آموخت.
پس از آموختن مقدمات تلاوت قرآن کریم و آداب آن، از محضر سایر اساتید شهر مشهد مقدس هم بهره مند گشت و ابتدا با حضور در جلسات استاد مجتبی جاویدی و سپس استاد الاساتید سید مجتبی سادات فاطمی، افق های جدیدی در تلاوت قرآن کریم بر وی نمایان شد.
عشق و علاقه بسیار توام با استعداد بینظیری که او داشت، موجب شد تا روز به روز در این عرصه پیشرفت کند و در مدت کوتاهی به احکام تجوید، وقف و ابتدا و الحان قرآن مسلط گردید؛ اما آنچه او را از سایرین ممتاز ساخت، نعمت برخورداری از صوت دلنشین و صدای زیبایی بود که خداوند به وی عطا کرده بود.
همجواری با فضای معنوی بارگاه ملکوتی امام رضا (ع) و تلاش های مستمر او و راهنمایی اساتید دلسوز باعث هدایت سید محمدجواد به عرصه مسابقات شد.
در اولین تجربه خود در مسابقات دانش آموزی، خوش درخشید و توانست در بین تمام دانش آموزان کشور در مقاطع مختلف تحصیلی، رتبه اول را در رشته قرائت قرآن کریم کسب کند. اما پس از اتمام دوران تحصیلی خود، به این موضوع فکر کرد که مسابقات نمیتواند خواسته های او را برآورده سازد و من باید همچون قراء سرشناس مصری و طراز اول جهان اسلام به مجلسی خوانی قرآن کریم و به تبع آن تاثیرگذاری بر مردم روی آورم.
بنابراین چندین سال به طور جدی تلاش کرد و به کمک استادش ابتدا ذهنش را فارغ از فضای مسابقه خوانی تربیت کرد و سپس توانست در ابتدای جوانی، قرآن را با تسلط بسیار بر الحان عربی و صوت ممتاز تلاوت کند. درست همچون مصری ها…
یکی از بزرگترین آرزوهایی که داشت و در آن سنین برآورده شد، تلاوت در بارگاه ملکوتی ثامن الحجج بود.
او موفق شد تا قاری و موذن آن آستان ملک پاسبان شود و به راستی چه توفیقی بالاتر از این؟
در سن 24 سالگی تصمیم گرفت تا به طور جدی خود را در عرصه مسابقات محک بزند. با تلاش و کوشش بسیار و با توکل بر خداوند متعال و تحت عنایات خاصه حضرت امام رضا (ع) سال 1388 در مسابقات قرآن کریم سازمان اوقاف و امور خیریه در شهر مشهد مقدس رتبه اول را کسب کرد و سپس در مرحله استانی نیز اول شد و به مرحله کشوری راه یافت؛ جایی که بهترین قاریان کشور جمع بودند حال آنکه سید محمدجواد نخستین تجربه های حضور در این مسابقات را داشت. در کمال ناباوری سایر رقبا، این جوان جویای نام با تلاوت های استادانه خود توانست به فینال مسابقات کشوری قرآن کریم راه پیدا کند.
وی موفق شد در آن سال با کنار گذراندن تمام رقبا و با شگفت زده کردن تمام داوران و متسابقین بر فراز سکوی اول آن رقابت ها بایستد و نماینده کشور جمهوری اسلامی ایران در مسابقات بین المللی گردد.
حالا سید محمدجوادِ جوان فرصت این را یافته بود تا در عرصه بین المللی خودی نشان دهد و به رقابت با برترین قاریان سایر کشورها بپردازد.
سالن اجلاس سران در شهر تهران میزبان قاریان برتر جهان بود و استاد حاج سید محمدجواد حسینی توانست با تلاوت های ممتاز خود در مراحل مقدماتی و نیمه نهایی اول شود و به فینال راه پیدا کند. در فینال مسابقات نیز با یک تلاوت استثنایی توانست تمام رقیبان را پشت سر گذاشته و با اقتدار حائز عنوان رتبه اول در مسابقات بین المللی قرآن کریم شد.
حالا دیگر دغدغه مسابقات را نداشت. بنابراین سعی کرد تا سطح فنی تلاوت خویش را ارتقا دهد.
پس از کسب عنوان در مسابقات، از وی در سطح کشور و خارج از کشور دعوت بعمل آمد تا به تلاوت قرآن کریم بپردازد و نیز چندین بار این توفیق نصیب او گردید تا در بیت رهبری و در محضر آیت الله خامنه ای اجرای برنامه داشته باشد.
در آن سالها چندین سفر تبلیغی به کشورهای مختلف من جمله عراق، لبنان، افغانستان، آفریقای جنوبی و … انجام داد. همچنین در ایام حج تمتع، به عربستان سعودی سفر کرد و در جوار خانه کعبه و مزار پیامبر اکرم (ص) این افتخار نصیبش شد تا علاوه بر زیارت، در جمع مسلمانان اقصی نقاط مختلف جهان به تلاوت قرآن کریم بپردازد.
از سال 1392 نام سید محمدجواد حسینی در فضای قرآنی کشور بسیار سر و صدا به پا کرد؛ چرا که وی تبدیل به یکی از بهترین قاریان مجلسی خوان جهان اسلام گردید و البته روز به روز نیز سطح فنی تلاوت وی ارتقاء یافت.
ابتدا چند سال در محافل داخلی به اجرای برنامه پرداخت و تقریبا به تمام استان ها سفر کرد. وی با صوت دلنشین خود توانست دلهای بسیاری را مجذوب قرآن کریم گرداند و به محبوبیت بسیاری دست یافت.
در آن سالها کم و بیش به اجرای برنامه در خارج از کشور هم میپرداخت اما از سال 1396 از نقاط مختلف جهان، دعوتنامه های بسیاری برای وی ارسال گردید.
در زمستان سال 1396 در یک سفر تاریخی عازم کشور بنگلادش شد.
در محافل متعدد و فشرده ای که در آن کشور برگزار شد، استاد سید محمدجواد حسینی فاخرترین اجراهای خود را به نمایش گذاشت و تلاوت هایش مبدل گشت به شاهکار تلاوت قرآن کریم در جهان اسلام.
اگر مقاطع تصویری تلاوت های ایشان در بنگلادش را دیده باشید، شور و هیجان و اشتیاق وصف ناشدنی مردم بنگلادش را خواهید دید که چگونه ایشان را تشویق میکنند و با صدای بلند نام وی را فریاد میزنند.
در آن محافل که با حضور سرشناس ترین چهره های قرآنی جهان اسلام برگزار شد، حاج سید محمدجواد حسینی به دنیا نشان داد که چگونه یک جوان ایرانی اینچنین قرآن کریم را حتی بهتر از مصری ها تلاوت میکند و خود این امر باعث بهت و حیرت قاریان مصری گردید؛ بنحوی که استاد احمد احمد نعینع قاری سرشناس و برجسته مصری، زبان به تحسین او گشود و اقرار کرد که سید محمدجواد حتی از مصری ها هم قرآن کریم را بهتر تلاوت میکند و سطح تلاوتش با همگان، فاصله بسیاری دارد.
تلاوت های استاد در کشور بنگلادش به سرعت در فضای مجازی گسترش پیدا کرد و بازتاب رسانه ای بسیاری داشت. در ایران کمتر کسی هست که چنانچه اندکی با قرآن مانوس باشد و شاهکارهای ایشان بخصوص تلاوت سوره مبارکه الرحمن را نشنیده باشد.
پس از بازگشت از آن سفر تاریخی، عازم سفرهای تبلیغی دیگری به کشورهای پاکستان، کویت، کردستان عراق، عراق، افغانستان و … شد و نیز در سال های 1398 و 1399 از وی دعوت بعمل آمد تا در کشورهای هلند، آلمان، فنلاند و سوییس در قاره اروپا و نیز کشورهای استرالیا و اندونزی در قاره آسیا جهت اجرای برنامه عازم گردد اما با شیوع ویروس کرونا در جهان، این محافل لغو گردید و برنامه های ایشان در این کشورها بصورت مجازی اجرا شد.
در طی این سالها چندین بار در محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی به تلاوت پرداخته و نیز بارها و بارها از سوی معظم له مورد تفقد قرار گرفته اند. در یکی از این دیدارها حضرت آیت الله خامنه ای پس از تلاوت حاج سید محمدجواد حسینی به ایشان گفت: شما قرآن را به بهترین شکل ممکن میخوانید و سطح تلاوتتان روز به روز پیشرفت کرده و حتی بهتر از این هم میتوانید بخوانید.
این قاری ممتاز کشورمان در سال 1399 موفق به اخذ اجازه تلاوت قرآن کریم از استاد برجسته مصری شیخ محمد فهمی عصفور گردید.
استاد حاج سید محمدجواد حسینی هم اکنون در شهر مشهد مقدس ساکن هستند. ایشان یک کارگاه تولیدی در زمینه مواد صنعتی داشته و از آن طریق کسب درآمد میکنند اما تمرکز ایشان بر تلاوت قرآن کریم است و بدین جهت روزانه چندین ساعت را به حفظ آیات الهی و تمرین تلاوت اختصاص میدهند.
به راستی که ایران اسلامی بجهت داشتن چنین جوان افتخار آفرینی باید بر خود ببالد و باید دعا کنیم تا روز به روز بر جمعیت انسان های اینچنینی افزوده گردند تا ما بتوانیم کلام دلنشین وحی را با صدای زیبای این عزیزان استماع کنیم.
رتبه اول رشته ي تحقيق مسابقات بين المللي تهران – سال 1391
رتبه اول رشته ي تحقيق مسابقات بين المللي هندوستان – سال 1387
رتبه اول رشته ي مسابقات سراسري اوقاف و امور خيريه – سال 1390
رتبه ممتاز مسابقات سراسري اوقاف و امورخيريه – سال 1387
اجراي چندين برنامه در محضر مقام معظم رهبري
اعزام به حج ابراهيمي در قالب كاروان نور قاريان شوراي عالي قرآن و اجراي برنامه در مسجدالحرام و اماكن متبركه ي مكه و مدينه طي سال هاي 1385 ، 1390 و 1397
اعزام به بيش 20 كشور آسيايي، آفريقايي و اروپايي جهت تبليغ و تلاوت قرآن كريم ( چين، هند، آفريقاي جنوبي، تركيه، امارات،گرجستان،هنگ كنگ، عربستان، ايرلند، لبنان، كويت، روسيه و …)
دریافت اجازه تلاوت قرآن کریم از استاد برجسته کشور مصر – سال 1398
عضو گروه بين المللي ثقلين اهواز
قرآن دوست عزیز سلام
برای حضور در دوره سه ماهه آنلاین آموزش صوت و لحن فرم ذیل را تکمیل نمایید
اطلاعات تماس
اطلاعات تماس
آدرس :کرج – آزادگان – برج یادمان – طبقه سوم
ایمیل : [email protected]
0
رزرو کارگاه آموزش مهارتهای روانخوانی
علاقهمندان محترم میتوانند به صورت آنلاین در جلسه مشاوره تخصصی دوره آموزش حرفهای حفظ قرآن کریم شرکت نموده و سوالات خود را مستقیما با آقای دکتر علی رجبی مطرح نمایند.
رزرو کارگاه آموزش مهارتهای روانخوانی
علاقهمندان محترم میتوانند به صورت آنلاین در کارگاه آموزش مهارتهای روانخوانی قرآن کریم شرکت نموده و سوالات خود را مستقیما با آقای دکتر علی رجبی مطرح نمایند.