آیا شما هم دوست دارید حافظ قرآن شوید ولی نمیدانید چگونه و از کجا شروع کنید؟ آیا این مسیر پر خیر و برکت برایتان دست نیافتنی به نظر میرسد؟ اگر پاسخ شما به سوالات فوق مثبت است، تا انتها با این مطلب همراه باشید. زیرا در این مقاله بهترین راه برای شروع حفظ قرآن و بهترین روش برای این کار را معرفی و بررسی میکنیم. این مسیر پر فیض آنقدرها هم که به نظر میرسد سخت نیست و فقط کافی است هدف خود را مشخص کنید، قدم در راه بگذارید و به خدا توکل نمایید. مطمئن باشید تلاش و کوشش شما بی نتیجه نمیماند.
حفظ قرآن را از کجا شروع کنیم؟
در مسیر حفظ قرآن داشتن هدف مشخص امری مهم است. افراد زیادی در این مسیر هستند که فقط بنابر علاقه شخصی و به منظور بهرهمندی از ثمرات حفظ قرآن در این راه قدم میگذارند. افراد دیگری هم هستند که هدفشان از حفظ قرآن شرکت در مسابقات، آزمونها و حضور در کلاس و مباحثه با حافظان قرآن است. با مشخص شدن هدف و مسیر، میتوان روش مناسبی برای حفظ و آموزش را به قرآن آموزان پیشنهاد کرد.
برخی از اساتید پیشنهاد میکنند که اگر افراد قصد دارند بنابر علایق شخصی قرآن را حفظ کنند، نیازی به رعایت کردن ترتیب خاصی ندارند و از هر کجای قرآن که دوست داشتند میتوانند فرآیند حفظ را آغاز کنند. بهعنوان مثال افراد دوست دارند سورههایی مانند الرحمن، یاسین و واقعه را در ذهن خود محفوظ داشته باشند یا بعضیها فقط دوست دارند یک الی چند جزء قرآن را در شروع مسیر حفظ کنند.
از طرف دیگر مدرسان قرآن بیان میکنند که اگر هدف شما از حفظ کلام الله شرکت در مسابقه و آزمون است، بهتر است شاکله آموزش خود را بر نظم سوار کنید تا در حفظ مفاهیم و موضوعات دچار خلط مبحث نشوید. این آموزگاران بیان میکنند که افراد میتوانند آموزش را از جزء سیام شروع کنند زیرا جزء ۳۰ دروازه ورود به قرآن است و معتقدند شاید مواجه شدن با سورههای بلند در بدو کار موجب ترس قرآنآموز شود.
برخی اساتید دیگر اعتقاد دارند که اگر حفظ قرآن از پنج جزء پایانی شروع شود مسیر برای قرآن آموزان هموارتر میشود. اما خوب است بدانید که اگر همین قرآن آموزان در مسابقات مهم شرکت کنند دچار مشکل و سردرگمی میشوند. نظریه سوم در مورد شروع حفظ قران مختص آموزگارانی است که اعتقاد دارند به خاطر دشواری جزءهای ۲۰ تا ۳۰ بهتر است فرایند یادگیری قرآن را از 10 جزء پایانی شروع کند. البته سختی این جزءها در ذات آنها نیست؛ بلکه به خاطر این است که معمولاً کمتر از سایر اجزا تمرین و تکرار میشوند.
اما از نظر اساتید و کارشناسان موسسه علیین بهتر است قرآن آموزان فرآیند حفظ را از جزء اول، یعنی سوره بقره شروع کنند. برای این نظریه دلایل زیادی وجود دارد که از این میان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- از بین رفتن ترس قرآن آموز در روبهرو شدن با سورههای بلند.
- یادگیری قرآن به صورت سطر محور، آیه محور و شکلگیری محتوای منسجم در ذهن متعلم
- یکنواخت بودن ریتم کلام و آهنگ در جزء یک و متعدد بودن نوای کلام در جزء 30 قرآن
- وجود نظم در محتوای حفظ شده و توانایی درک بهتر مضمون آیات
بهعلاوه شروع کردن از جزء یک باعث میشود روند داستانی سورههای قرآن در ذهن متعلم ثبت شود. در نتیجه هر زمانیکه فرد نیاز به یادآوری داشت به راحتی میتواند مضامین و آیات را به خاطر بیاورد.
بهترین روش یادگیری قرآن چیست؟
برای یادگیری قرآن و حفظ این آیات آسمانی روشهای زیادی وجود دارد. اما روش آموزش قرآن باید ویژگیهای زیادی داشته باشند تا قرآن آموز از مسیر خسته نشود و در میانه راه، آموزش را رها نکند. علاوهبر این، روش آموزش قرآن باید بهگونهای باشد که متعلم آیات و سورهها را فراموش نکند و مفاهیم به خوبی در ذهن قرآن آموز ثبت شوند.
در موسسه قرآنی علیین آموزش قرآن با ماندگارترین روش، یعنی روش حفظ تصویری انجام میشود. در این روش حفظ قرآن براساس ثبت تصویر آیات در ذهن متعلم انجام میشود. این روش مانند یک بازی جذاب و شیرین است و کمک میکند که افراد جذب یادگیری شوند.
همانطور که ملاحظه کردید، بنابر نظر کارشناسان و اساتید موسسه علیین بهتر است قرآن آموزان با استفاده از روشی مناسب و ماندگار فرآیند حفظ قرآن را از جزء یک شروع کنند. زیرا با این کار علاوهبر اینکه دلهره قرآن آموز از بین میرود، روند داستانی قرآن نیز حفظ میشود و قرآن آموز راحتتر میتواند مطالب و مفاهیم را به خاطر بیاورد.
بهترین روش حفظ قرآن استفاده از روش ماندگار حفظ تصویری است که در این موسسه با حضور بهترین اساتید و استفاده از آخرین متد تدریس اجرا میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر راجعبه نحوه شرکت در کلاس و اطلاعات تکمیلی میتوانید در بخش کامنت با ما در ارتباط باشید یا با موسسه تماس بگیرید.
بدون دیدگاه