سلام علیکم و رحمة الله
حفظ قرآن نور است و در محضر قرآن بودن و در مسیر قرآن بودن موجب جذب نور می شود. در نقطه مقابل گناهان به عنوان تاریکی و ظلمت شناخته می شوند. اگر ما بخواهیم که صفحه دل صفحه وجودی و صفحه ذهنی ما دریافت های خوبی از حفظ قرآن داشته باشند باید تا جایی که می توانیم از انجام گناهان اجتناب کنیم. این نکته را فراموش نکنید که سیاهی و سفیدی قابل جمع نخواهند بود. شما در نظر بگیرید که یک پرده سفید یا یک قلب روشن که با قرآن مانوس شده حال شما بخواهید دست خود را در جوهر فرو برده و به پرده بپاشید. لکه هایی را در سفیدی کل ایجاد کنید. بنابراین یکی از نکات حافظه این است افرادی که در مسیر حفظ قرآن قرار دارند به واسطه این توفیقی که نصیبشان شده و پروردگار به آن ‌ها توفیقاتی داده که بتوانند در این مسیر نفس کشیده و آن را طی می کنند. بهتر است این حالت معنوی را در تمام شبانه روز برای خود توسعه داده و به فرموده قرآن از گناهان اجتناب داشته باشند.
البته توجه کنید که منظور ما این نیست که شما در حد عصمت قرار بگیرید. ولی توجه داشته باشید که باید تقوای لازم برای حافظ قرآن شدن را داشته باشید. خلاصه این شرایط باید به گونه ‌ای باشد که جذب نور به صورت کامل انجام پذیرد. حافظ باید بین خود و خدای خود از ابتدای حفظ قران چنانچه خطایی ناکرده و مرتکب گناهی شده مثلاً غیبت کرده باید به واسطه حفظ قرآن همین عمل را کنار گذاشته و هم با توبه کردن توفیق خود را کم نکند.
ما خود این نکته را از بزرگان آموزش دیده و از اساتید خود آموختیم که زمانی که در مسیر قرآن قرار داریم باید نکات متعددی را رعایت کنیم تا توفیقات را به صورت کامل داشته باشیم.
از آن ور قضیه نیز توجه کنید. چنانچه با شرایطی مواجه شدید که در هنگام حفظ قرآن حس کردید که رمق ندارید و حس و حال همیشه را برای انجام این عمل ندارید مثلاً اینکه شما چند هفته قادر نبوده که عملکرد مناسبی داشته باشید باید شک کنید.
فراموش نکنید که استغفار همواره خوب است. همواره موثر بوده و موجب افزایش توفیقات می شود. ولی احیانا چنانچه حس سستی در خود مشاهده نمودید به نظر ما ضمن استغفاره، توفیقات حفظ قرآن خود را افزایش دهید.
خلاصه مطلب اینکه تجمیع نور و ظلمت به هیچ عنوان اتفاق نخواهد افتاد. پس اینکه در مسیر حفظ قرآن باید حواس خود را به این موضوع جلب کنید.
انشالله که در زیر سایه قرآن محفوظ باشید التماس دعا

کارگاه حافظه نوین
آموزش مهارت های اساسی حافظه

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *