سلام بر حافظان عزیز و حافظان آینده یعنی کسانی که در مسیر حفظ قرآن قرار دارند و یا قصد شروع آن را دارند
انتخاب یک حریف تمرینی خوب نکته ای بسیار مهم برای یک حافظ محسوب می شود. چه حافظی که به صورت عمومی مشغول به حفظ قرآن است چه حافظاتی که به صورت حرفه ‌ای و برای مسابقات آماده می ‌شوند. یکی از عوامل پیشرفت در فرایند حفظ قرآن، قرار هایی است که شما با حریف تمرینی خود می گذارید. به طور مثال مانند رشته های کشتی، تکواندو یا برخی از رشته ها که به صورت دو به دو باهم هماورد می ‌شوند. به طور قطع این نکته کفایت نمی کند که شما به تنهایی و بدون داشتن حریف تمرینی بخواهید تمرین کنید و یا اینکه بخواهید محفوظات خود را به کسی دیگر تحویل دهید.
یکسری تمرینات چالشی وجود دارد که در حالت رقابت شکل می گیرند. این تمرینات که تنوع زیادی دارند را در جلسات آینده برای شما شرح می دهیم. پس انتخاب یک حریف تمرینی باهوش و منضبط و کوشا بر روی حافظ بسیار تاثیرگذار خواهد بود. توصیه ما به شما این است که هفته ای دو الی سه مرتبه قرار های تمرینی گذاشته و از این روش اقدام نمایید. فراموش نکنید که امروزه به صورت آنلاین می توانید قرار های تمرینی را به سادگی انجام دهید. لازم نیست که شما حتما به صورت حضوری اقدام به تمرین با حریف تمرینی نمایید. البته این نکته را فراموش نکنید که شرایط قرار حضوری بسیار مفیدتر خواهد بود.
یکی از پایه های پیشرفت هر حافظ، انجام تمرین آگاهی حریف تمرینی خواهد بود. یک زمانی ما در یک سالن ورزشی نظاره ‌گر تمرینات دوستان در رشته کشتی بودیم که ورزشکاران در تشک های مختلف به صورت کاملاً جدی اقدام نموده و مانند مسابقات جهانی به صورت دو به دو طبق دستوراتی که مربی و سرمربی به آن ها گوید می‌کرد عمل می نمودند. یعنی تمرینات را با نظارت مربی به بهترین شکل پیش می بردند.
فراموش نکنید اینکه شما در یک محیط تنها تمرین کرده و مشغول به خواندن شوید نمی تواند جالب باشد. این عمل مانع پویایی ذهن خواهد شد. از آن طرف چنانچه شما یک حریف تمرینی داشته باشید می توانید از او سوال پرسیده یا از شما سوال بپرسد.
پس در حفظ قرآن شما با داشتن حریف تمرینی می توانید مشاهده کنید که حفظ قرآن برای شما شیرین بوده و اثر رقابتی مثبت و پویایی خواهد داشت. این هم تمرکز شما را در حین رقابت افزایش می دهد.
به نوعی می توان گفت که شما دارید یک مسابقه شخصی را دارید شبیه سازی می کنید و هفته ۲ الی ۳ مرتبه در حال دیدن آوردگاه هستید. اینکه شما مثلاً بگویید یک کیسه بوکس بسته و از روی خودآموز یا سی دی قصد داشته باشید تمرین زیاد کرده و به تیم ملی بروید امری شدنی نخواهد بود.
هر رشته ‌ای مانند رشته های علمی، هنری و مهارت هایی مانند حفظ قرآن دارای بخش های مهمی مانند چالش ها با حریف تمرینی انجام می دهید. این نکته را حتماً جدی بگیرید و آثار آن را به خوبی احساس خواهید کرد. البته مشاهده می‌ شود که برخی دوستان وسواس شده و با خود می‌ گویند حالا من 10 جز حفظ هستم و فلان رفیق و همکلاسی من ۱۸ جز حفظ است. توصیه ما این است که اصلاً وسواس نبوده مثلاً در حد چند جز اختلاف وسواس به خرج ندهید. مثلاً یک حافظه 10 جز با یک حافظ ۲۵ جز می ‌تواند رقابتی کیفی به خصوص در جزهایی که با هم مشترکا حفظ هستند داشته باشد. پس از تمرینات مشترک استفاده کنید که این عمل به نفع هر دو طرف خواهد بود و برای هردو تاثیرات مثبتی خواهد داشت. فراموش نکنید که به لحاظ سطح کیفی نباید بین دو نفر اختلاف وجود داشته باشد. یعنی عملاً یکی از طرفین به عنوان تحویل گیرنده شخص مقابل نباشد. در حالت کلی باید تمرینات مشترک بوده و حالت رقابتی داشته باشند.
انشالله که محفوظ باشید و تمرینات را با جدیت دنبال کنید

کارگاه حافظه نوین
آموزش مهارت های اساسی حافظه

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *