زمان ویدئو
4:06 دقیقه
سلام بر حافظان حال و آینده کشور، انشالا که در زیر سایه قرآن محفوظ باشید.
دانستن تجوید صوت و لحن یا بلد بودن ترتیل و سایر مسائل این شکلی به هیچ عنوان پیش شرط شروع حفظ قرآن نخواهد بود. برعکس تصور اولیه که به صورت عمومی جا افتاده و تا نامی از حافظ قرآن به میان می آید یاد مرتل (ترتیل خوان) و یاد خواندن آهنگین یا دانش تجویدی و فصاحت می افتند واقعاً باید بدانید که این دو مقوله کاملاً از هم جدا هستند و به هیچ عنوان پیش شرط حفظ قرآن نخواهد بود.
اینکه یک حافظ، ترتیل زیبا و تجوید کاملی داشته باشد یک اتفاق بسیار مثبت و کمال محسوب می شود. اشتباه ما این است که کسی که به حفظ قرآن علاقه داشته و قصد شروع این امر را دارد هیچ گونه پیشرفتی برایش به لحاظ آموزش تجوید و ترتیل وجود نخواهد داشت. حفظ قرآن مطلبی است که به حافظه شما مربوط می شود و شما می توانید به حالت خطابه و حتی بسیار ساده خوان حافظ قرآن شوید. اشراف بر معانی و حفظ شما نیز بسیار ارزشمند خواهد بود.
بخشی از این که حافظان معمولاً روی به ترتیل نیز می آورند به مسابقات مربوط می شود. اینکه امروزه ترتیل و تسلط تجویدی را برای مسابقات حفظ، یک پیش شرط قرار داده اند نمی تواند ملاک باشد. اتفاقاً می تواند یک مانع برای بسیاری از مسلمانانی است که قصد حفظ کردن قرآن را دارند و از همراهی با آن لذت ببرند. این افراد ممکن است استعداد صوتی نداشته باشد و از تارهای صوتی برای زیبا خوانی و ترتیل خوانی برخوردار نباشند. بارها مشاهده شده که برخی از دوستانی که به ما مراجعه می کنند اعلام میکنند که تجوید و ترتیل خوانی مناسبی ندارند. ما به این عزیزان توصیه می کنیم که شما حتما می توانید بدون برخورداری از این دو امر، حافظ خوبی باشید. واقعا تاکید ما این است که قاطی نکردن این دو جز می تواند اتفاقی جالب باشد. این قضیه مثل این می ماند که ما خطاطی را به رسمیت نشناسیم. دلیل آن این است که او با دیگر زمینه های هنری مثلاً نواختن تار و سه تار آشنایی نداشته باشد.
در صدر اسلام نیز این گونه بوده که افرادی که لزوماً حافظ قرآن بوده اند صدای زیبایی نداشته اند. تاکید ما این است که چنانچه علاقه به حفظ قرآن دارید ولی فرصت کافی برای آموزش ترتیل و تجوید را ندارید هیچگونه ایرادی برای شما حساب نمی شود. تنها چیزی که شما برای حفظ قرآن و توسعه حافظه خودداری حضور در یک کلاس خوب و ایده آل، انتخاب یک روش مناسب و تبعیت کردن از یک حافظ موفق است که بتوانید به خوبی حافظه خود را توسعه دهید. شرایطی که می تواند شما را از دست اندازهای طبیعی دور کرده و روند موفقيت آمیزی در پیش گیرید.
پیگیری این روند میتواند به شما کمک کند تا از حفظ قرآن لذت ببرید. توجه داشته باشید پس از حفظ کردن 4،5 جز از قرآن خوب است که تجوید و ترتیل را نیز فرا گرفته و بتوانید به آموخته های خود بیافزایید.
انشالله که در زیر سایه قرآن محفوظ و رو به پیشرفت باشید.
بدون دیدگاه